Button Text

Wellness Pet Company

Wereldspeler Wellness Pet Company reduceert stofemissie met maatwerk van Kiekens
Stel een vraag aan onze specialist
Neem contact op
Wellness Pet Company
 x Kiekens
Wereldspeler Wellness Pet Company reduceert stofemissie met maatwerk van Kiekens

Wellness Pet Company is een wereldspeler. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verspreid op mondiaal niveau premium, natuurlijke voeding en lekkernijen voor huisdieren. In Veendam staat hun Europese productielocatie. Hier maken ze kauwsnacks die tandplak verwijderen bij honden. Volledig vegan, met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Deze tak van sport vereist zowel een optimale food proof productielijn als een adequate stofbeheersing in de productiehal. Zeker toen het machinepark in Veendam werd uitgebreid.

Uitbreiding productiecapaciteit leidt tot nieuwe uitdagingen

Irene Timens, inkoper bij Wellness Pet Company in Veendam: ‘Tot voor kort stond er in onze productiehal één extruder met stofafzuiging in de lijn. Deze extruder had een output van 750 kilo per uur en kon op een zeker moment de productiebehoefte niet meer bijbenen. Daarom plaatsten we een tweede extruder. Die heeft een output van 1600 kilo per uur en zo werd onze capaciteit in één klap drie keer zo groot. Mooi, maar daarmee waren we er nog niet, want dit tweede exemplaar zit anders in elkaar dan het eerste. Zo koelt de nieuwe extruder het granulaat aan de hand van twee triltorens en daar kwam veel stof bij vrij. Ook bij het afvullen van de granulaatzakken dwarrelt bij deze extruder meer stof in de lucht. We konden maar één conclusie trekken: onze industriële stofzuigers voldeden niet meer.’

En dat alles op onze eigen unieke werkwijze

0
1
Vakmanschap
Wij combineren diepgaande technische kennis met een hoog probleemoplossend vermogen en persoonlijke betrokkenheid.
0
2
Standaard én maatwerk
Vertrouw op bewezen oplossingen die we speciaal voor jou op maat maken voor maximale afzuigingsefficiëntie op de werkvloer.
0
3
Alle expertise onder één dak
Ontwerp, levering, installatie, service en accessoires doen we bij Kiekens allemaal zelf. Jij profiteert hiermee van een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing, waarin snel geschakeld kan worden en de kwaliteit gewaarborgd kan worden.
0
4
100% Nederlands fabrikaat
Wij tillen zwaar aan kwaliteit. Daarom worden alle onderdelen in Nederland gemaakt. Zo borgen wij de continuïteit en bedrijfszekerheid van elke oplossing.
Maatwerk leidt tot veilige en adequate afzuiging conform richtlijnen

‘Het doel was om stofemissies tijdens het productieproces zoveel mogelijk te beperken. Kiekens ontwierp daarop voor ons een centraal stofzuigsysteem voor het reinigen van de vloeren, bordessen en de omgeving van machines, zowel tijdens de productie als bij het schoonmaken van de machines na productie. Dit systeem maakt ook directe afzuiging mogelijk bij bepaalde productiemachines die 24/7 operationeel zijn. Daarbij werd onze oude cycloon vervangen door een filterinstallatie met een trechter en draaisluis voor de stofafvoer. Dit filter werd op het bestaande frame van de silo gemonteerd. En komt er stof in het filter dan wordt dat automatisch afgevoerd naar een big bag zodat we niet iedere keer een stofzak hoeven te legen.’

Normen en regelgeving brachten aanvullende eisen met zich mee. Zo werd het stofzuigsysteem uitgerust met een ATEX-filter met een vlamdover om risico’s te beperken. De elektrische schakelkast is geplaatst in een niet-gezoneerd gebied, conform de geldende voorschriften. Om het geluidsniveau te verminderen kreeg de turbomotor een geluidsomkasting en alle componenten en leidingen voldoen aan de voedselveiligheidsnormen.

Oplossing vergemakkelijkt het werk

‘De ervaring leert dat als je machines volcontinu gebruikt er altijd kinderziektes zijn, zeker als er sprake is van maatwerk. Daarom evalueren we dergelijke aankopen altijd. Maar één belletje naar Folker Ebbers, onze accountmanager bij Kiekens, en ik merk dat het adequaat wordt opgepakt. Minstens zo belangrijk is dat de operators hebben aangegeven dat het schoonmaakwerk er een stuk makkelijker op is geworden. Ze hoeven niet meer te zeulen met grote, losse industriële stofzuigers met zware opvangbakken, maar koppelen nu simpelweg een slang aan de muur. Er zijn in totaal 10 afzuigpunten geïnstalleerd op strategische locaties en ze kunnen met twee personen tegelijk stofzuigen met behoud van de afzuigkracht.’

‘Tevreden over kwaliteit en inzet’

‘Ik ben erg tevreden over de samenwerking met Kiekens,’ concludeert Irene. ‘Onze accountmanager reageert altijd snel en flexibel en ik ben heel tevreden over de kwaliteit van het werk en de inzet van de twee monteurs. Ze maakten lange dagen zodat we zo snel mogelijk over konden stappen op het nieuwe systeem. Het verliep allemaal heel vlot en soepel.’

No items found.
Kiekens logo

Sterk in maatwerk oplossingen

Noem ons gerust vakidioten. Want gedreven als we zijn, eindigen onze standaardoplossingen uiteindelijk altijd in maatwerk. Van filtratie en ventilatie tot minutieuze ontstoffing waarmee we zelfs het fijnste stof tot op de laatste micrometer uit de lucht halen.

Zij hebben al een veilige en schone werkomgeving