Button Text

Noord Nederlandse Draad Industrie

Stel een vraag aan onze specialist
Neem contact op
Noord Nederlandse Draad Industrie
 x Kiekens

NNDI: “Stofafzuiging gaat over zorgdragen voor je personeel”

De Noord Nederlandse Draadindustrie (NNDI) levert vanuit Dokkum kwalitatief hoogwaardig draadstaal in de vorm van staaldraad, wapeningsstaal en draadnagels. De bouw- en maakindustrie gebruikt deze halffabricaten onder andere in auto’s, in tal van gebruiksvoorwerpen en om beton te versterken. De NNDI heeft een tweede vestiging in Beveren (België) en een dochteronderneming in Uden waar ze gegalvaniseerd staal maken.

Het produceren van staaldraad is een stoffig werkje. Bij het afrollen en doorvoeren van draadstaal breekt vaak de walshuid van het staal waardoor metaaloxides als stof in de lucht terechtkomen. In de productiehal in Dokkum stond weliswaar een stofafzuigsysteem, maar dat raakte versleten en had geen gelijke tred gehouden met de groei van de NNDI. Dus vrij snel nadat Ernst Dijkstra in dienst trad als directeur lag het optimaliseren van de stofafzuiging als actiepunt op tafel.

Goed werkgeverschap

Ernst legt uit: ‘Onze werknemers stonden acht uur per dag in een stoffige werkomgeving. Dat is niet gezond. Achter elke productiemedewerker zit een gezin, vrienden en familie. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee en dat is waar stofafzuiging wat mij betreft over gaat. Onze productieruimte hoeft echt geen clean room te worden, maar uit het oogpunt van veiligheid en gezondheid moesten we de hoeveelheid stof in de lucht zo snel mogelijk minimaliseren.’

Doortastend, een hoog kennisniveau en fijne garanties

‘Via een wederzijdse relatie kwam onze behoefte aan een nieuwe stofafzuigingsoplossing terecht bij Jeroen Roeleven, directeur van Kiekens, en die appte me een minuut later al. Die doortastendheid kon ik wel waarderen, maar daarmee was de zaak nog niet beklonken. We kenden namelijk nog een leverancier die precies kon leveren wat wij nodig hadden. Waarom we toch voor Kiekens kozen? Dat waren meerdere dingen. Ten eerste kwam het technische team van Kiekens goed beslagen ten ijs. Ze waren ingelezen in wat wij doen, hadden materialen bij zich om het een en ander te verduidelijken en lieten referenties zien van projecten die vergelijkbaar waren met het onze. Daarnaast weken ze af van de oplossing die wij voor ogen hadden. “Ik hoor wat je zegt, maar dat gaat hier niet werken”, legde een van de technische experts uit. Hij had duidelijk kennis van zaken. De derde reden om voor Kiekens te kiezen betrof de filters, onze grootste zorg. Filterelementen slijten en het moment waarop je ze moet vervangen komt bij voorkeur zo laat mogelijk. Albert Dorenbos, onze accountmanager bij Kiekens gaf ons de garantie dat de filters minimaal 5 jaar zouden standhouden in ons systeem dat 24/7 in operatie is. Dat was een fijne belofte en gaf ons het laatste zetje om met Kiekens in zee te gaan.’

En dat alles op onze eigen unieke werkwijze

0
1
Vakmanschap
Wij combineren diepgaande technische kennis met een hoog probleemoplossend vermogen en persoonlijke betrokkenheid.
0
2
Standaard én maatwerk
Vertrouw op bewezen oplossingen die we speciaal voor jou op maat maken voor maximale afzuigingsefficiëntie op de werkvloer.
0
3
Alle expertise onder één dak
Ontwerp, levering, installatie, service en accessoires doen we bij Kiekens allemaal zelf. Jij profiteert hiermee van een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing, waarin snel geschakeld kan worden en de kwaliteit gewaarborgd kan worden.
0
4
100% Nederlands fabrikaat
Wij tillen zwaar aan kwaliteit. Daarom worden alle onderdelen in Nederland gemaakt. Zo borgen wij de continuïteit en bedrijfszekerheid van elke oplossing.
Maatwerk met de DustmasterDM20.000

‘Albert adviseerde ons een Dustmaster DM20.000. Die wordt modulair opgebouwd en biedt daardoor veel flexibiliteit. Zo besloten we de Dustmaster buiten te plaatsen. Vervolgens bepaalden Albert en Eppie Weidenaar, manager technologie & innovatie, samen het leidingentracé met een zo laag mogelijke weerstand. De Dustmaster kreeg een afzuigcapaciteit van 50.000 m3/h. Dat is meer dan de 47.000 m3/h die onze 14 productiemachines vereisen, maar daardoor zijn we gelijk klaar voor de toekomst mochten er extra afzuigpunten nodig zijn. Tot slot kreeg onze Dustmaster hoog rendement filterelementen met een zeer lage restemissie. Inmiddels is de stofafzuiging volledig naar tevredenheid in gebruik. Omdat de Dustmaster buiten staat, werd het apparaat in de kleur van het pand gespoten. Daardoor moesten we ook stilstaan bij eventuele geluidsoverlast: de afzuiging draait inmiddels op een frequentie van 39 Hz. Luchtmetingen van Kiekens tonen ondertussen aan dat met een ruime leidingsnelheid van boven de 20 m/sec het vrijgekomen stof adequaat wordt afgezogen. Onder de installatie wordt het afgezogen stof netjes verzameld met behulp van drie sluizen en drie big bags.’

Toen wist ik: dat zit wel goed

‘Achteraf kan ik zeggen: dat heeft Kiekens goed gedaan. Maar eigenlijk wist ik al veel eerder dat we met hen de juiste keus hadden gemaakt. Zo gaf Kiekens in het voortraject op elke vraag een duidelijk antwoord inclusief een onderbouwing met plaatjes en grafieken. En afspraak was afspraak. Dat valt goed bij ons Friezen. Er was bijvoorbeeld een korte levertijd en dat is gelukt, zónder grote druk en paniek. En nu de Dustmaster in werking is, zijn we uitermate tevreden. Het is mooi stil in de fabriek en werknemers geven aan dat ze tegenwoordig schoon weer thuiskomen. Ik merk het zelf ook als ik door de productieruimte loop: de lucht is veel helderder; er dwarrelt niks meer door de lucht. De Dustmaster heeft voor een gezonde en veilige werkomgeving gezorgd – nu en in de toekomst – en daar ben ik erg blij mee.’

Kiekens | Dustmaster DM 20.000 3/3 | Transport

No items found.
Kiekens logo

Sterk in maatwerk oplossingen

Noem ons gerust vakidioten. Want gedreven als we zijn, eindigen onze standaardoplossingen uiteindelijk altijd in maatwerk. Van filtratie en ventilatie tot minutieuze ontstoffing waarmee we zelfs het fijnste stof tot op de laatste micrometer uit de lucht halen.

Zij hebben al een veilige en schone werkomgeving