Kiekens

Industriële stofzuigers

Industriële stofzuigers: werkplaatsen, magazijnen en de bouw. 7 verschillende series. Te combineren met voorafscheidingsystemen

Industriële stofzuigers

Kiekens industriële stofzuigers combineren onze jarenlange ervaring, op het gebied van industriële ontstoffingstechniek met verschillende modellen, op basis van onze uitgebreide expertise voor diverse (vloei-) stofuitdagingen. Dankzij de combinatie van mobiele en stationaire industriezuigers hebben we de oplossing voor iedere uitdaging.

Duurzaamheid, een hoog prestatieniveau en brede inzetbaarheid kenmerken onze industriële stofzuigers. Met een reeks aan filtratietechnieken combineren we verschillende luchtvolumes in de diverse modellen. Van filterzakken en gevouwen enveloppenfilters tot en met persluchtgereinigde filterpatronen: Kiekens is uw specialist in industriële stofzuigers.

Soorten industriële stofzuigers

De industriële stofzuigers zijn beschikbaar in een aantal verschillende series:

 • Heavy Duty serie
  Industriële stofzuigers voor de algemene reiniging van werkplaatsen, magazijnen en voor de bouwsector.
 • KE-serie
  Kiekens Ergonomic: Industriële stofzuigers speciaal geschikt voor gezondheids- en explosiegevaarlijke stoffen in allerlei toepassingen.
 • KF-serie
  Kiekens Factory: Industriële stofzuigers voorzien van handbediende of geheel automatische filterreiniging.
 • KD-serie
  Kiekens Dynamic: industriële stofzuigers met degelijke stalen constructies en ergonomische vormgeving. In combinatie met een groot bedieningsgemak en laag geluidsniveau.
 • KG-serie 
  Kiekens Giant: industriële stofzuigers voor omgevingen die zich kenmerken door hoge eisen.

In de industriële stofzuigers maken we gebruik van een terugslagklep voor de aanzuigleiding om te voorkomen dat vlammen en druk zich binnen het systeem via het aanzuigleidingsysteem kunnen verspreiden. Daarnaast is er bijvoorbeeld sprake van een terugslagklep voor schonelucht-leiding om de klep automatisch te laten sluiten zodra er sprake is van een explosie en de daarbij behorende drukopbouw. Tenslotte maken we voor de industriële stofzuigers gebruik van de snelsluitende klep. Die beveiligt de aanzuigleiding bij systemen waar stoffen met hogere Kst-waarden worden opgezogen.

We maken voor de industriële stofzuigers verder gebruik van explosieonderdrukking die de explosie in een vroeg stadium ‘smoort’, net als een stofdetector en een draaisluis. De stofdetector gebruiken we om stoflekkage naar de schonelucht-ruimte te detecteren, terwijl de draaisluis het stoffilter isoleert van de stofafvoer.

Combinaties met voorafscheidingsystemen

Onze industriële stofzuigers kunnen gecombineerd worden gebruikt. We kunnen de stofzuigers bij een groot stofaanbod zelfs combineren met de voorafscheidingsystemen, waardoor we interessante totaaloplossingen kunnen aanbieden.

Meer weten over onze industriële stofzuigers of wenst u advies door een van onze specialisten? Neem contact op, we horen graag van u.