Button Text

Defensie & Luchtvaart

Defensie en de luchtvaart streven al jaren naar een stofarme en chroom-6-vrije werkomgeving om de gezondheid van werknemers te beschermen. Mede ingegeven door het maatschappelijke debat komt daar de behoefte bij om de emissiewaarden verder terug te dringen. Al eens gedacht aan een ontstoffingssysteem van Kiekens? Met meer dan 100 jaar aan kennis, kunde en ervaring zijn wij kennisleider binnen de industriële (fijn)stofafzuigtechniek.
Stel een vraag aan onze specialist
Neem contact op
Stofafzuiging bij Defensie en in de luchtvaartbranche

Met de bewerking van hout, metaal en andere materialen zijn ronddwarrelende stofdeeltjes bij Defensie en in de luchtvaartbranche een vast gegeven. Dan is het goed om te weten dat met behulp van innovatieve bronafzuiging en een krachtig ventilatiesysteem met hoogwaardige filters(fijn)stof geen kans krijgt. Dat daarmee het naleven van de milieunormen eenvoudiger wordt en de kosten voor emissierechten en CO2-boetesafnemen is mooi meegenomen.

Zij hebben al een veilige en schone werkomgeving

Afzuiging chroom-6

Het gebruik van chroom-6 in verfproducten is al jaren een heet hangijzer. Chroom-6 brengt namelijk de nodige bewezen gezondheidsrisico’s met zich mee. Toch gebruikt Defensie deze chroom-6-houdende verf. De chroom-6 voorkomt namelijk dat materiaal gaat roesten en draagt dus bij aan veilig materieel en materiaal in een branche die zich geen mankementen kan veroorloven.

Om de gezondheid van werknemers die met deze verf in aanraking komen te beschermen moeten de nodige maatregelen worden getroffen. Eén daarvan is de toepassing van een afzuigingssysteem, zoals de XXX van Kiekens. Naast het afzuigen van (fijn)stof, zijn wij namelijk ook gespecialiseerd in technische maatwerkoplossingen voor het uit de lucht filteren van chroom-6 en chemicaliën. Zit jij met een vraagstuk op dit gebied? Onze technische experts denken graag met je mee.

 

Kiekens logo

Sterk in maatwerk oplossingen

Noem ons gerust vakidioten. Want gedreven als we zijn, eindigen onze standaardoplossingen uiteindelijk altijd in maatwerk. Van filtratie en ventilatie tot minutieuze ontstoffing waarmee we zelfs het fijnste stof tot op de laatste micrometer uit de lucht halen.

En dat alles op onze eigen unieke werkwijze

0
1
Vakmanschap
Wij combineren diepgaande technische kennis met een hoog probleemoplossend vermogen en persoonlijke betrokkenheid.
0
2
Standaard én maatwerk
Vertrouw op bewezen oplossingen die we speciaal voor jou op maat maken voor maximale afzuigingsefficiëntie op de werkvloer.
0
3
Alle expertise onder één dak
Ontwerp, levering, installatie, service en accessoires doen we bij Kiekens allemaal zelf. Jij profiteert hiermee van een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing, waarin snel geschakeld kan worden en de kwaliteit gewaarborgd kan worden.
0
4
100% Nederlands fabrikaat
Wij tillen zwaar aan kwaliteit. Daarom worden alle onderdelen in Nederland gemaakt. Zo borgen wij de continuïteit en bedrijfszekerheid van elke oplossing.
Uitgelicht
Noord Nederlandse Draad Industrie
Lees case