Kiekens Turboventilatoren

Kiekens Turboventilatoren

Dit zijn compacte meertraps centrifugaal ventilatoren met 3, 5 of 7 waaiers op één as. Ze zijn met name geschikt voor luchttechnische installaties waarbij een relatief geringe luchtopbrengst gewenst is in combinatie met een hoge onderdruk of overdruk tot ruim 36.000 Pa. De turbo’s kunnen worden ingezet bij o.a. centrale afzuigsystemen, pneumatisch transport, vloeistofbeluchting, vacuüm liftinstallaties, industriestofzuigers, droogblaas systemen, fluid-bed systemen, buizenpostinstallaties etc. Deze ventilatoren zijn alleen geschikt voor schone lucht, eventueel met inlaatfilter en lage inlaattemperaturen en worden o.a. veelvuldig toegepast in onze industrie stofzuigers.

ATEX

ATEX gecertificeerde ventilatoren kunnen, afhankelijk van de toepassing, worden uitgevoerd in RVS, aluminium, gegalvaniseerd staal en gecoat staal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de materiaal paringen, zoals vastgelegd in de norm EN 14986.

Kenmerken

  • Kiekens is ook de geschikte partner voor projectmatige afhandeling van uw aanvragen en orders, conform strenge klantspecifieke eisen, zoals voor Shell, Esso (API norm) etc.
  • Onze ventilatoren zijn leverbaar met ATEX certificaat conform ATEX richtlijnen voor zowel gas (zone 0, 1 en 2) als ook voor stof (zone 20, 21 en 22).
  • Zij voldoen geheel aan de gestelde “Ex” veiligheidsnormen, die in geheel Europa gelden voor toepassing in omgevingen, waar explosiegevaar aanwezig kan zijn.

Downloads

Ventilatoren
Turboventilatoren