Kiekens schone- en vuile luchtventilatoren

Kiekens schone- en vuile luchtventilatoren

Een programma centrifugaal ventilatoren geschikt voor lage- en middeldruk toepassingen en speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van over- en/of onderdruk. Deze ventilatoren kunnen worden toegepast bij verbrandingsluchttoevoer, ventilatie, dampafzuiging, stankafzuiging etc. Deze ventilatoren hebben als bijzondere eigenschap dat de volumestroom zonder pompeffect tot nul kan worden teruggeregeld. In de vuile lucht toepassing zijn de waaiers voorzien van rechte radiaal eindigende schoepen (zodat ze minder snel vuil vasthouden) waardoor ze geschikt zijn voor media vervuild met bijvoorbeeld kort materiaal en poeders.

ATEX

ATEX gecertificeerde ventilatoren kunnen, afhankelijk van de toepassing, worden uitgevoerd in RVS, aluminium, gegalvaniseerd staal en gecoat staal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de materiaal paringen, zoals vastgelegd in de norm EN 14986.

Kenmerken

  • Kiekens is ook de geschikte partner voor projectmatige afhandeling van uw aanvragen en orders, conform strenge klantspecifieke eisen, zoals voor Shell, Esso (API norm) etc.
  • Onze ventilatoren zijn leverbaar met ATEX certificaat conform ATEX richtlijnen voor zowel gas (zone 0, 1 en 2) als ook voor stof (zone 20, 21 en 22).
  • Zij voldoen geheel aan de gestelde “Ex” veiligheidsnormen, die in geheel Europa gelden voor toepassing in omgevingen, waar explosiegevaar aanwezig kan zijn.

Downloads

Ventilatoren