Kiekens Hogedrukventilatoren

Kiekens Hogedrukventilatoren

Dit type ventilator leent zich bijzonder goed voor het transport van lucht bij relatief hoge onder- of overdruk. Standaard zijn deze ventilatoren alleen geschikt voor schone lucht en voorzien van een aluminium waaier (type HK). Waar sprake is van een stofbelasting kan een stalen waaier met rechte schoepen gemonteerd worden (type HC).

Beide typen ventilatoren lenen zich eveneens uitstekend voor een 2-traps of meertraps uitvoering. Dit type ventilator is in meerdere materialen verkrijgbaar.

ATEX

ATEX gecertificeerde ventilatoren kunnen, afhankelijk van de toepassing, worden uitgevoerd in RVS, aluminium, gegalvaniseerd staal en gecoat staal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de materiaal paringen, zoals vastgelegd in de norm EN 14986.

Kenmerken

  • Kiekens is ook de geschikte partner voor projectmatige afhandeling van uw aanvragen en orders, conform strenge klantspecifieke eisen, zoals voor Shell, Esso (API norm) etc.
  • Onze ventilatoren zijn leverbaar met ATEX certificaat conform ATEX richtlijnen voor zowel gas (zone 0, 1 en 2) als ook voor stof (zone 20, 21 en 22).
  • Zij voldoen geheel aan de gestelde “Ex” veiligheidsnormen, die in geheel Europa gelden voor toepassing in omgevingen, waar explosiegevaar aanwezig kan zijn.

Downloads

Ventilatoren