Kiekens Products in Almelo is toonaangevend in stofafzuiging. Voor tal van opdrachtgevers bedenken en realiseren wij totaaloplossingen voor stofafzuiging, filtratie, ventilatie en ontstoffingssystemen. Langdurige tests en uitvoerige kwaliteitscontroles staan garant voor het perfect functioneren van onze producten. Kiekens heeft een A-merk reputatie voor haar wereldwijd toegepaste hi-end producten. Tegelijkertijd is Kiekens een gewilde adviespartner voor toepassingssituaties waarin met een minimaal budget een maximaal resultaat dient te worden gehaald. Het mag dan ook geen wonder zijn dat Kiekens gecertificeerd is voor de nieuwe ISO-9001 2015.

De ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De organisatie ISO (Genève) staat in voor het opstellen en beheren van verschillende normen. De ISO-normen worden ontwikkeld door normcommissies, in Nederland gaat dit via de NEN. De meeste ISO-normen zijn productgericht, enkele normen slaan op generieke managementsystemen. ISO 9001 geeft richtlijnen waaraan een goed kwaliteitsmanagementsysteem moet voldoen. De ISO 9001 norm beschrijft waar een organisatie minimaal aan zou moeten voldoen om het mogelijk te maken dat processen worden beheerst en producten systematisch worden verbeterd. Een goed functionerend managementsysteem leidt tot klantgerichtheid, de verhoging van efficiëntie en productiviteit. Het kwaliteitssysteem is bedoeld om processen continu te meten en te regelen.

ISO 9001 schrijft niet direct procedures voor. De norm is een spiegel om de organisatie in te bekijken. Met de ISO 9001 norm kan een organisatie toetsen of het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie compleet is en of verbeteringen nodig zijn. Het doel is de organisatie te verbeteren door processen (nog) beter te beheersen en klanten tevreden te houden.

De basis van de ISO-9001-norm is te vinden in de onderliggende kwaliteitsmanagementprincipes. Deze kwaliteitsmanagementprincipes gaan onder andere over, klantgerichtheid, leiderschap, betrokkenheid van medewerkers, procesbenadering, systeembenadering van management, continue verbetering, besluitvorming op basis van feiten en een win-win relaties met leveranciers

Bekijk hier de ISO certificaten van Kiekens
ISO-9001:2015 (NL)
ISO-9001:2015 (EN)
ISO-9001:2015 (DE)
ISO-9001:2015 (FR)